Potetens vei til matbordet

Dette opplegget er et supplement til Potetprosjektet og bør gjennomføres etter at prosjektet er gjennomført. 

Formål

Formålet med økten er at elevene skal tilegne seg kunnskap om potetens vei fra åkeren til matbordet.

Kompetansemål

Mat og helse

  • Utnytte lokale matvarer i matlaging og presentere ledda i produksjonskjeda frå råvare til måltid

Norsk

  • ​Kombinere ulike uttrykksformer i sammensatte tekster

 

Gjennomføring av undervisningen

Dette er et opplegg som kan gjennomføres i løpet av en undervisningstime. I første del av økten skal elevene beskrive veien poteten har tatt fra åkeren til hjemmet. I fordypningsoppgaven skal elevene undersøke potetens mange bruksområder.

Elevoppgaver

Arbeidsoppgave

Beskriv veien poteten har tatt fra jordet til bordet.

  • Lag en tegning av stegene poteten har tatt fra den ble satt i åkeren til den er på middagstallerkenen.
  • Skriv ned noen punkter som forklarer tegningen.

Fordypningsoppgave

Diskuter i par eller grupper.

  • Hva slags matretter kan man lage av potet?
  • Hvorfor tror dere at poteten er så viktig i norsk kosthold?

Tags