Dyresafari

En dyresafari vil gi deg muligheten til å oppleve dyr i sitt rette element. Bestem deg for hva slags dyr du skal se, og finn ut hvor du skal dra for å se så mange dyr som mulig.

Det viktigste før en sånn tur er å planlegge. Bestem hvilke dyr du og gruppen din skal se etter, og finn deretter ut hvor dere skal sitte. Et beitested eller en trekkrute kan være fine steder å plassere seg.

Det er viktig å være helt stille når man er på dyresafari. Dyrene har veldig god hørsel, og blir fort skremt. Det er lurt å være en liten gruppe på dyresafari, rundt 4-6 personer. Et godt tips er å legge seg på en høyde slik at man får god oversikt uten å bli oppdaget av dyrene på grunn av lukt eller lyd. Dyr har også veldig god luktesans, og vil holde seg unna om de kjenner en lukt de ikke er vant til.

I tillegg til lyd og lukt må du også huske på bevegelse. Dyr og fugler legger fort merke til noe som beveger seg, så det er viktig at du sitter veldig stille. Varme klær som er vindtette er nok smart å ha med, i tilfelle det blir kaldt. En mulighet er å ha med et kamuflasjetelt, så er man litt mer skjult. Avtal med grunneier på forhånd om noen eier området dere setter opp teltet.

Du kan også ta bilder av dyrene dere ser, men husk at lyd og bevegelse kan skremme dyret. Blits vil skremme dyret, så skru blitsen av.

Ha en flott tur, håper dere oppdager mange dyr på safarien!

Tags