Lag en solgrill

Du kan spise varme pølser uten bål, grill og komfyr, så lenge du har en solgrill! En perfekt aktivitet om sommeren når sola varmer godt og lenge. Alt du trenger er en pappeske med en sort innside, et gjennomsiktig plastlokk og en stekepose.

  • Innsiden av pappesesken må være malt svart for at det skal bli en solgrill. Du kan velge selv om du vil bruke spraymaling, vanlig maling eller tusj. Det kan være lurt å spørre en voksen om tips.
  • Finn et gjennomsiktig plastlokk, gjerne et som er litt større enn pappesken.
  • Sett pappesken ut med åpningen mot sola. Legg pølsene du skal varme i en stekepose. Legg posen i pappesken, og legg plastlokket oppå pappesken. Hvis det blir sprekker mellom lokket og esken kan du bruke gjennomsiktig teip, og gjøre det helt tett.
  • Det vil variere hvor lang tid det tar, men hvis dere vil kan dere legge et termometer i solgrillen. Da ser dere hvor fort solgrillen blir varm. Beregn minst 15 minutter før pølsene er varme, og husk at det er lov å sjekke underveis om det er varmt nok.

Du kan lage andre ting i solgrillen også, så lenge det ikke trenger veldig høy temperatur. Du kan også varme boller eller vafler i solgrillen, men husk å bruke stekepose hver gang.

Tags