Orkester i naturen

Visste du at du kan lage mange instrumenter fra ting i naturen? Her er noen forslag på instrumenter du og vennene dine kan lage av pinner, løvetann eller visne blader.

 • Løvetanntrompet
 • Snitt løvetannen i begge ender, så den ser ut som et rør. Den ene enden kan du snitte opp og lage krøller på, mens du blåser inn i den andre enden. Lyden blir veldig lik en trompet.
 • Rytmepinner
  Plukk opp forskjellige greiner som ligger på bakken, og fjern kvist. Disse greinene kan du slå mot hverandre, for å holde rytmen. Forskjellige trær vil lage forskjellige lyder, så her er det morsomt å prøve seg frem med det som allerede ligger på bakken.
 • Rytmebokser
  Finn noe i naturen som du kan legge oppi et pappkrus, for eksempel småstein eller blader. Legg det oppi boksen, og ha på teip. Ved å riste eller helle på boksen vil du kunne lage forskjellige lyder, avhengig av hva du plukket.
 • Strengeinstrument
  Bruk en ganske stiv grein til å lage en bue. Knyt tauet godt fast i en enda, stram godt slik at greinen bøyer seg, og knyt tauet godt i andre enden av greinen. Ulik størrelse på buene vil lage ulik lyd. Et godt tips er å bruke fiskesnøre, da det er veldig sterkt og gir en fin lyd.

Nå kan du og vennene dine lage et lite orkester med alle instrumentene dere har laget!

Tags