Plukk din egen te
Bruk naturen rundt deg når du er på tur, og plukk ingrediensene til teen selv! Prøv deg frem og finn din nye favoritt til bålkosen.
Te av unge barnåler
- De unge skuddene på furu og gran inneholder C-vitamin, og ble brukt mot skjørbuk i flere hundre år. Om våren kan du se lysegrønne skudd ytterst på greina, dette er unge skudd. Plukk 2-3 skudd, legg dem i koppen og hell i kokende vann. La trekke noen minutter, husk at teen blir sterkere jo lenger skuddene får trekke. Einerbusknåler er også fine å lage te av.
Frokostte
- Knuste nyper og einerbær er en koselig morgenblanding, og gir deg billigere C-vitamin enn appelsinjuicen du drikker hjemme. Honning smaker godt til.
Skogste
- Blad av tyttebær, blåbær, bringebær, lyngblomster, rognebær og einebær. Hvis teen lages om sommeren kan du ta med friske bær.
Engblanding
- Te laget av bjerkeblad, kløverblad, åkermynt, geitrams, markjordbær og kamille. Honning smaker godt til.
Kaffeerstatning
- Dette lager du av røttene på geitrams, kveke eller løvetann. Skjær røttene i små stykker, tørk dem over varme – brenn dem. Brenning betyr at du skal varme røttene så mye at de begynner å forkulle. Knus røttene og kok opp kaffe på vanlig måte.