Lag et insektshotell

Insekter trenger et sted å legge eggene sine, og det kan du hjelpe dem med! Ved å lage et insektshotell kan du hjelpe bier og andre insekter som vil gjøre naturen rundt deg enda finere!

Man kan bruke nesten alt når man skal lage et insektshotell. Dette kan for eksempel være en stubbe, vedkubber eller plankerester. Det kan være lurt å sette dette inn i en trekasse for å holde kubbene på plass.

Lag hull i vedkubbene, slik at insekter kan legge egg der. Om du lager hull i forskjellig størrelse kan forskjellige insekter flytte inn. På toppen kan du legge kongler du har funnet i skogen. Da vil mange forskjellige insekter finne et sted å bo.

Insekthotellet bør stå et sted hvor det er varmt og mye sol, men hvor det er lite trafikk. Det er derfor ikke lurt å ha det like ved terrassen eller balkongen, men et sted hvor de får være i fred. Det bør også være tak over hotellet, slik at alt holder seg tørt.

Husk at insekter trenger blomster og planter rundt seg – de spiser pollen fra disse plantene. Lyng og lavendel er to blomster insekter er veldig glad i, men så lenge de har tilgang til blomster i nærheten av hotellet vil de være fornøyde.

Tags