Reflekssti

Du kan ha en quiz ute i skogen selv om det har blitt mørkt. Ved å henge opp reflekser kan deltagerne lyse seg frem til neste post, og svare på spørsmål om dyr og natur.

Refleksstien kan legges opp som en permanent løype, eller som en sti dere rydder bort når dere er ferdige. Bruk en populær sti eller et lite skogsområde, men husk å ta hensyn til andre som også er ute i skogen.

Merk opp løypen med reflekser, som vil synes når man lyser på dem med lommelykt. Pass på at refleksene ikke blir flyttet på av deltakere eller at de vil falle ned. Det kan også være lurt å legge opp løypen slik at man ikke ledes mot feil refleks; pass på at det alltid skal være lett å forstå hvilken retning man skal gå i.

På postene kan du variere både antall og spørsmål. 10 poster er et fint antall å starte med, og om deltakerne skal løse spørsmålene i gruppe kan du ha spørsmål i forskjellige vanskelighetsgrader.

Spørsmålene kan handle om det du vil, men natur eller dyr er gode forslag de fleste kan litt om. Deltakeren eller laget som kommer inn på kortest tid vinner.

Tags