Pølser på bålet

Lær fem spennende måter å lage pølser på bålet som passer godt både til lunsj og middag.

Pølse i slåbrok

Pinnebrød-deig, pølser

  • Lag først en deig til pinnebrød, stikk en tynn og oppvarmet pinne av lauvtre gjennom en grillpølse. Surr deigen rundt pølsen og  stek det hele over glørne. Stek til pinnebrødet har fått en gyllen farge.

Pølsebiff

Røkte pølser, ost, bacon, aluminumsfolie

  • Snitt en røkt pølse på langs. Legg en strimmel med ost i snittet. Snurr en tynn skive bacon rundt dette. Pakk i dobbel folie og rist i glørne.

Fylt pølse

Kjøttpølse, løk, ost, gulrøtter, rester av poteter og lignende

  • Finhakk alt som skal i pølsen og bland det sammen. Snitt langs pølsen, og legg fyllet i sprekken. Pakk det inn i folie med en klatt smør, stek i glørne i 10 minutter.

Pølsespyd

Pølseskiver, flesk i skiver, potetskiver og tomatskiver

  • Legg 1 skive pølse, 1 skive flesk, 1 skive potet og 1 skive tomat etter hverandre på et spyd. Gjenta så mange ganger du kan på spydet, men husk at du skal kunne holde den på trygg avstand fra varmen. La steke over glørne i 10 minutter.

Pølse i svøp

Pølser og bacon

  • Surr to skiver med bacon rundt en vanlig grillpølse og stikk det hele på en pinne. Stekes til baconskivene er sprø, spises med brød eller bakt potet.

 

Tips! Hva med å bruke naturen til å lage te når du er på tur?

Tags